Starsecurity

Alarme auto

Home | Interfoane | Auto | Imobil | Locatie | Contact

alcar21.jpg

Alcar 21

1. Protejarea usilor, portbagajului si compartimentului motor

Usile, portbagajul si compartimentul motor sunt protejate la efractie prin legarea sistemului pe contactele de pe usi, capota motor si portbagaj.

2. Protectie cu preavertizare, la socuri mecanice prin senzor de soc

La socuri mecanice alarma se va declansa, in functie de intensitatea socului. La socuri mici se va declansa preavertizarea timp de 1s, la socuri puternice sau repetate in interval de 10s, sirena va suna intermitent 15s.

3. Panica

In caz de urgenta se declanseaza sirena tinand apasate simultan cele 2 butoane circa 0,5s. Sirena va suna timp de 3min. Se foloseste pentru descurajarea unui potential infractor, care se apropie de autoturism sau pentru atragerea atentiei unei persoane avizate.

4. Cautare īn parcare

Pentru localizarea autoturismului intr-o parcare aglomerata se apasa butonul 2 al telecomenzii. Sistemul va avertiza optic si acustic prin 5 semnale scurte. Functia este activa numai cu sistemul armat.

5. Blocarea pornirii motorului/a aprinderii

Motorul nu poate fi pornit atat timp cat sistemul este in modul armat.

6. Autoarmare

Sistemul de alarma se va rearma automat daca dupa dezarmare usile nu sunt deschise sau motorul nu este pornit in decursul a 30s, facilitate activa permanent.

7. Armare/dezarmare cu confirmare opto-acustica

Confirmarea armarii si dezarmarii sistemului de alarma se va face concomitent prin semnalizare pe becurile de avarie si pe sirena.

8. Armare pasiva

Prin aceasta facilitate, care implicit este inactiva, sistemul se va arma la 30 de secunde dupa oprirea motorului si inchiderea ultimei usi. Optiunea este programabila. La inchiderea ultimei usi alarma poate avertiza ca sistemul se va arma pasiv daca se activeaza functia de avertizare la armare pasiva.

9. Armare / dezarmare doar cu confirmare optica

In anumite situatii, cand nu se doreste confirmare sonora, sistemul poate semnaliza numai optic, pe becurile de avarie.

10. Blocarea / deblocarea telecomandata a usilor (optional)

Daca masina are inchidere centralizata, sistemul poate asigura, optional, la armare, incuierea lor si invers, la dezarmare, descuierea lor. De asemenea, centrala poate debloca automat usile la oprirea motorului sau le poate incuia la pornirea motorului.

11. Intrare pentru senzor suplimentar (programabila)

Optional, sistemul poate fi dotat cu un senzor suplimentar care va functiona fie in regim de preavertizare, fie in regim de alarma.

12. Avertizare la mersul cu spatele

Masina poate avertiza optic si acustic, prin semnale scurte, mersul cu spatele. Aceasta functie este implicit activa.

13. Avertizare la mersul cu usa deschisa

In cazul in care dupa pornirea motorului una din usi ramane deschisa mai mult de 15s sirena va suna scurt de 6 ori si concomitent becurile de avarie vor lumina scurt de 6 ori.

14. Avertizarea la efractie in mod silentios, pe pager

Daca sistemul este dotat cu pager (optional), atunci la armare se poate dezactiva sirena, ramanand ca in caz de alarma avertizarea sa se faca numai pe pager si lumini sau numai pe pager.

15. Anti-"carjacking"

Aceasta functie este utila in cazurile in care exista riscul de deposedare de masina chiar in prezenža proprietarului. Odata ce functia este declansata, masina se va opri dupa 2min si va intra in alarma.

16. "Antiscanning" / "antigrabbing"

Aceasta alarma , cu telecomenzi cu cod saritor, este protejata la incercarile de scanare a codului telecomenzilor si face inutilizabila ?captarea? codului ("grabbing").

alcar22.jpg

Alcar 22

1. Protejarea usilor, portbagajului si compartimentului motor
Usile, portbagajul si compartimentul motor sunt protejate la efractie prin legarea sistemului pe contactele de pe usi, capota motor si portbagaj. Protejarea portbagajului si a compartimentului motor este separata de intrarea de usi.
2. Protectie cu preavertizare, la socuri mecanice prin senzor de soc
La comanda primita de la senzorul de soc sistemul de alarma va emite semnale de preavertizare la socuri usoare, iar la socuri usoare si repetate sau la socuri dure va declansa alarma. Pragul intre preavertizarea la socuri usoare si declansarea alarmei la socuri dure este programabil.
3. Panica
In caz de urgenta se declanseaza sirena tinand apasate simultan cele 2 butoane circa 0,5s. Sirena va suna continuu, pager-ul va transmite semnalul de alarma (daca sistemul este dotat cu pager), iar luminile de semnalizare se vor aprinde intermitent timp de 3 minute. Se foloseste pentru descurajarea unui potential infractor care se apropie de autoturism sau pentru atragerea atentiei unei persoane avizate.
4. Blocarea pornirii motorului/aprinderii
Motorul nu poate fi pornit atat timp cat sistemul este in modul armat.
5. Cautare in parcare
Pentru localizarea autoturismului intr-o parcare aglomerata se apasa butonul 2 al telecomenzii. Sistemul va avertiza optic si acustic prin 5 semnale scurte, daca nu a existat nici o alarmare sau prin 5 semnale lungi, daca alarma a fost declansata pe perioada cat sistemul a fost armat. Functia este activa numai cu sistemul armat.
6. Autoarmare
Sistemul de alarma se va rearma automat daca dupa dezarmare usile, capota sau portbagajul nu sunt deschise sau motorul nu este pornit in decursul a 30 de secunde, facilitate activa permanent. Modul de avertizare la autoarmare este programabil.
7. Armare pasiva
Prin aceasta facilitate, care implicit este inactiva, sistemul se va arma la 30s dupa oprirea motorului si inchiderea ultimei usi. Optiunea este programabila si poate fi dezactivata temporar. Modul de avertizare la armarea pasiva este programabil.
8. Armare/dezarmare cu confirmare opto-acustica
Confirmarea armarii si dezarmarii sistemului de alarma se va face concomitent prin semnalizare pe becurile de avarie si pe sirena.
9. Armare/dezarmare doar cu confirmare optica
In anumite situatii, cand nu se doreste confirmare sonora, sistemul poate semnaliza numai optic, pe becurile de avarie.
10. Blocarea/deblocarea telecomandata a usilor (optional)
Daca masina are inchidere centralizata, sistemul poate asigura, optional, la armare, incuierea lor si invers, la dezarmare, descuierea lor. De asemenea, centrala poate debloca automat usile la oprirea motorului sau le poate incuia la pornirea motorului.
11. Avertizare la mersul cu spatele
Masina poate avertiza optic si acustic, prin semnale scurte, mersul cu spatele.
12. Avertizare la mersul cu usa deschisa
In cazul in care dupa pornirea motorului una din usi ramane deschisa mai mult de 15s, sistemul de alarma va semnaliza prin 6 semnale opto-acustice sau conform modului de dezarmare. Daca se deschide orice usa in timpul mersului, sistemul va emite aceleasi semnale de avertizare, dupa 15s de la deschiderea usii. aceleasi semnale vor fi emise si la deschiderea capotei sau portbagajului.
13. Avertizarea la efractie in mod silentios, pe pager
Daca sistemul este dotat cu pager (optional), atunci la armare se poate dezactiva sirena, ramanand ca in caz de alarma avertizarea sa se faca numai pe pager si lumini sau numai pe pager.
14. Comenzi auxiliare
Geamurile electrice ale masinii pot fi actionate la armare (optional), printr-o interfata specializata, iar portbagajul poate fi actionat electric prin cuplarea unui releu.
15. Izolarea la armare a senzorilor defecti
La armare sistemul de alarma va izola automat senzorii gasiti defecti.
16. Posibilitatea de dezactivare din telecomanda a fiecarui senzor
In primele 5s dupa armare, fiecare senzor poate fi izolat din telecomanda, in mod independent, urmand o anumita procedura. Dezactivarea senzorilor din telecomanda este valabila numai pe perioada armarii respective, dezarmarea sistemului anuland comenzile de decuplare a senzorilor.
Sistemul de alarma va decupla alimentarile senzorilor inhibati asigurandu-se in felul acesta un consum redus.
17. Indicarea senzorilor defecti inhibati pe LED-ul de stare
Daca la armare, sistemul a izolat intrarea/intrarile contactelor de usi sau de portbagaj si capota, a izolat vreun senzor gasit defect, atunci la dezarmare si dupa deschiderea oricarei usi, a capotei sau portbagajului, sistemul va indica pe LED-ul de stare tipul senzorului izolat prin pulsuri scurte
La introducerea cheii in contact, dupa dezarmare, memoria de indicare a senzorilor defecti inhibati se va sterge iar LED-ul se va stinge.
18. Memorarea starii sistemului dupa intreruperea alimentarii si realimentare
La realimentare, sistemul intra in starea in care a fost la intreruperea alimentarii (armat, dezarmat, service, anti-carjacking).
19. Semnalizarea numarului telecomenzilor invatate
Numarul telecomenzilor care sunt memorate la un moment dat (pana la 4) poate fi semnalizat printr-o simpla apasare de scurta durata (circa 0,5s) a butonului 2, in modul dezarmat. Sistemul raspunde printr-un numar de semnale opto-acustice (sau numai optice daca dezarmarea s-a facut silentios) egal cu numarul de telecomenzi memorate.
20. Procedura de programare pentru parametrii sistemului
Sistemul dispune de 31 parametri care pot fi programati de catre utilizator.
21. Dezarmare in 2 trepte
Orice stare de alarma poate fi oprita prin apasarea butonului 1 sau 2 pentru scurt timp (circa 0,5s), fara ca sistemul sa se dezarmeze. Pentru dezarmarea sistemului cu alarma declansata este necesar a se apasa butonul 1 de doua ori (o data pentru oprirea alarmei si a doua oara pentru dezarmare).
22. Descuierea usilor din telecomanda in 2 trepte la dezarmare
Este posibil ca, la dezarmare, sa nu se doreasca sa descuierea usilor masinii, ci descuierea usilor din telecomanda sa se faca numai printr-o alta comanda distincta.
Daca sistemul este configurat pentru descuierea usilor in 2 trepte atunci, la dezarmare, cand este apasat butonul 1, sistemul de alarma nu va descuia usile. La dezarmare, pentru descuierea usilor din telecomanda, dupa apasarea butonului 1, in urmatoarele 30s, trebuie apasat lung (aprox. 2s) si butonul 2 al telecomenzii.
23. Modul de lucru dual
Acest mod de lucru se refera la posibilitatea ca alarma sa fie declansata de catre senzorul de interior numai daca intr-un interval de 15s, inainte sau dupa activarea senzorului de interior, a mai fost activat cel putin si un alt tip de senzor (interior + perimetral sau interior + soc).
24. Antiscanning/antigrabbing
Sistemul de alarma este protejat la incercarile de scanare ale codului telecomenzilor si face imposibila captarea acestui cod.
25. Anti-"carjacking"
Aceasta functie este utila in cazurile in care exista riscul deposedarii de masina chiar in prezenta proprietarului. Daca functia este activata, sistemul de alarma va impiedica infractorul sa se indeparteze foarte mult cu masina pentru "a o pune la adapost".
In procedura ?anti-carjacking? exista doua moduri de blocare a pornirii ulterioare a motorului. Blocarea pornirii motorului se va face dupa 1min de la declansarea procedurii ?anti-carjacking?, concomitent cu oprirea automata a motorului masinii de catre sistemul de alarma, sau se va face numai dupa oprirea acestuia de catre infractor.
26. Mod de lucru "service"/Dezarmare in caz de urgenta
In anumite situatii (lasarea masinii la un service) este bine ca alarma sa nu functioneze pentru a nu incomoda persoanele care nu stiu sa o foloseasca. In acest caz se va dezactiva temporar sistemul de alarma, iar masina se poate folosi in continuare.
Dezarmarea in caz de urgenta se face in situatia limita in care se pierd telecomenzile sau alarma nu mai raspunde la comenzile acestora, iar pentru folosirea masinii trebuie neaparat decuplat sistemul de alarma.
27. Cod de Acces Programabil pentru intrarea in procedurile de invatare/stergere a telecomenzilor in/din memorie si de programare a parametrilor sistemului, precum si pentru intrarea in modul de lucru ?service? sau pentru dezarmarea in caz de urgenta
Pentru a intra in procedurile de invatare/stergere a telecomenzilor din memorie, de programare a parametrilor sistemului, precum si pentru a intra in modul de lucru ?service? sau pentru a dezarma sistemul in caz de urgenta, posesorul masinii sau instalatorul trebuie sa introduca un cod de acces programabil, stiut numai de proprietarul masinii sau de catre instalator, format din patru cifre.
28. Functie Confort
?Functia confort? este disponibila numai pentru anumite modele de masini, mai noi. La aceste masini, rasucirea cheii in incuietoarea usii soferului determina incuierea usilor, iar daca cheia este tinuta mai mult in pozitia de incuiere, in incuietoare, atunci se comanda si inchiderea electrica a geamurilor.
 

Starsecurity